Оновлений Єдиний державний реєстр запрацював з 19:00
11 серпня 2020 р.

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» з 19:00 11 серпня 2020 року впровадило в промислову експлуатацію оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (Єдиний державний реєстр, ЄДР).

«Ми доклали максимум зусиль для того, щоб перехід на новий ЄДР викликав якомога менше незручностей для користувачів. Команді ДП «НАІС» вдалося завершити міграцію ввечері 11 серпня – на п’ять днів раніше консервативного сценарію, - зазначив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний. - Я хочу подякувати працівникам підприємства, що були задіяні у міграції, та сподіваюсь, що користувачі позитивно оцінять новий ЄДР».

Нагадаємо, що останнє масштабне оновлення системи відбулось ще у 2007 році. Новий ЄДР побудований на сучасній архітектурі, серед його переваг:

- Веб-інтерфейс – відпала  необхідність встановлювати окремий застосунок на персональні комп’ютери користувачів.

- Безоплатний пошук відомостей за даними відокремленого підрозділу юридичної особи.

- Внесення змін до відомостей про юридичну особу в один етап (без проведення технічних дій).

- Облік сімейних фермерських господарств та додаткова окрема ознака створення таких господарств.

- Автоматична актуалізація даних. 

- Окремий блок для внесення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (зараз така інформація вноситься держреєстраторами в довільній формі).

- Електронний адресний довідник, який дозволяє обирати назви вулиць з автоматичного переліку (сьогодні набір адрес реєстратор здійснює вручну).

- Можливість вносити відомості щодо заяв про отримання копій документів із реєстраційної справи, формуючи відповідні запити (такого функціоналу у попередній версії ЄДР взагалі не було).

- Створення нових друкованих форм документів (заява, рішення про відмову) та оновлення і стандартизацію існуючих (витяг, виписка тощо).

- PDF-формат для скан-копій документів (раніше програмне забезпечення ЄДР підтримувало тільки формат зображення TIFF).

- Припинення ФОП в один етап.

- Створення нових реєстраційних дій.

- Внесення та зняття заборони вчинення реєстраційних дій.

Довідково: Обсяг інформації в ЄДР перевищує 30 Тб. Станом на 1 липня 2020 р. Єдиний державний реєстр містить понад 7  млн суб’єктів, зокрема діючих 1,4 млн. юридичних осіб та близько 2 млн. фізичних осіб-підприємців. У 2020 році середня кількість реєстрацій складала 201 юридичну особу та 1040 ФОП на день. 

ІНШІ НОВИНИ